Skip to main content

Herstelwerkzaamheden Soemeersingel in Helenaveen

  • Opdrachtgever:
    Gemeente Deurne
  • Adviseur:
    Jens | Ingenieurs & Adviseurs
  • Status:
    In voorbereiding

Aanleiding project
Gemeente Deurne heeft toestemming gegeven om de Soemeersingel in Helenaveen te herstellen. De weg werd in 2018 vernieuwd, maar er zijn op verschillende plaatsen nieuwe verzakkingen ontstaan, wat gevaarlijke verkeerssituaties veroorzaakt. 

De verzakkingen zijn ontstaan doordat het veen onder de Soemeersingel in de afgelopen jaren is geoxideerd. Dit betekent dat op sommige plekken het veen letterlijk is verdwenen als gevolg van een extreem lage grondwaterstand. Hierdoor ontstaan plaatselijk kuilen en scheuren in de weg. Om dit te herstellen, is in samenspraak met de Dorpsraad en een afvaardiging van de inwoners van Helenaveen besloten om de ergste verzakkingen plaatselijk aan te pakken.  

Wandeling met belanghebbenden
Op maandagavond 21 augustus 2023 is er een wandeling georganiseerd over de Soemeersingel. Tijdens de wandeling zijn samen met omwonenden en ambtenaren van de gemeente Deurne de slechtse punten op de weg in kaart gebracht. Hieruit zijn goede inzichten naar voren gekomen. Deze worden binnenkort besproken met de gemeente en op basis daarvan worden vervolgstappen vastgesteld. 

Vervolgtraject
Via deze projectwebsite blijft u op de hoogte van het laatste nieuws over dit project. Meld uzelf aan voor de updates in de rechtkolom op deze projectpagina. U ontvangt vervolgens een mail zodra er een nieuwe update geplaatst is. 

Wilt u graag meer informatie ontvangen of heeft u ergens hulp bij nodig? Stuur dan een email naar:  of bel naar: 06 28 80 92 45. U kunt ook een bericht insturen via het reactieformulier onderaan deze pagina. 


Reactieformulier

* Verplichte velden
min 20 tekens, max 1000 tekens
Sleep en drop bestanden hier of Blader
U kunt max. 5 bestanden toevoegen. Toegestane bestandsformaten: doc, docx, xls, xlsx, pdf, txt, jpg, png, gif. Max. 10 MB per bestand.

Blijf op de hoogte

Via deze projectwebsite houden wij u op de hoogte over de voortgang van het project. Wanneer ontwerpen en documenten beschikbaar zijn, kunt u deze onderaan de pagina downloaden.

Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u dan in voor ‘Updates’ onderaan deze projectenpagina.

Updates

23 augustus 2023
Samen op pad voor een veiligere Soemeersingel. Bedankt aan iedereen die heeft deelgenomen aan de wandeling!


Aanmelden voor updates