Piet van Thielplein Beek en Donk - Gemeente Laarbeek

  • Opdrachtgever:
    Gemeente Laarbeek
  • Adviseur:
    Jens | Ingenieurs & Adviseurs
  • Status:
    In voorbereiding
Dit project wordt uitgevoerd in opdracht van de gemeente Laarbeek.

Herinrichting Piet van Thielplein e.o. in Beek en Donk

logo LaarbeekHet Piet van Thielplein in Beek en Donk krijgt een upgrade. Het plein is een drukbezochte locatie in het centrum van Beek en Donk. Door de stenige inrichting met weinig groen oogt de locatie momenteel niet aantrekkelijk. Gemeente Laarbeek wil het plein een aangenamere uitstraling geven door meer kwaliteit te bieden, behorende bij een “A-locatie”. De gemeente wil dit onder andere bereiken door middel van een herinrichting met behoud van parkeercapaciteit en meer openbaar groen.

Afkoppelen
Op veel plekken stroomt het hemelwater (regen en hagel) via de regenpijp rechtstreeks het riool in. Dat is jammer, want dit is (relatief) schoon water en onmisbaar voor planten en dieren. Bovendien zorgen hevige regenbuien voor overbelasting van het riool. De herinrichting van het Piet van Thielplein geeft tevens de mogelijkheid om de hemelwatervoorziening van uw pand af te koppelen en deze plaatselijk (onder het plein) te bergen.


Het nieuwe ontwerp

Samen met de werkgroep van het Piet van Thielplein en de gemeente Laarbeek is een ontwerp gemaakt waarbij het stenige plein wordt omgetoverd tot een prachtig groene beleving. Het plein heeft nog steeds ruimte om te parkeren (groene parkeerplaatsen). Daaromheen liggen grote plantvakken met waterberging en speelse waterelementen. De kopse kanten van het plein krijgen echt een parkgevoel. Hier kun je wandelen door de halfverharde paden en even uitrusten op verhoogde zitelementen. Ook de Spijkermaker krijgt een mooie prominente nieuwe plaats in het groene hart van het plein.

Benieuwd naar de nieuwe inrichting? Wandel door het nieuwe plein via de video op deze pagina. Ook het beeldenboek met 3D-visualisaties kunt u bekijken via 'downloads'. 


Reactieformulier

* Verplichte velden
min 20 tekens, max 1000 tekens
Sleep en drop bestanden hier of Blader
U kunt max. 5 bestanden toevoegen. Toegestane bestandsformaten: doc, docx, xls, xlsx, pdf, txt, jpg, png, gif. Max. 10 MB per bestand.

Blijf op de hoogte

Via deze projectenwebsite houden wij u op de hoogte over het project. Bekijk tekeningen en documenten onderaan de pagina bij 'downloads'.

Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u dan hier in voor de nieuwsbrief Ontwikkeling Piet van Thielplein.

Updates

28 november 2023
Gister heeft de ondernemersvereniging van het Piet van Thielplein samen met gemeente Laarbeek en Adviesbureau Jens een bijeenkomst georganiseerd over de nieuwe inrichting van het plein. 


12 juni 2023
Het bedrijf ‘De Bomenbank’ gaat de bomen op het Piet van Thielplein voorbereiden om later te kunnen verplanten.


17 november 2022
Benieuwd naar de nieuwe inrichting van het Piet van Thielplein? 


28 september 2022
Het nieuwe ontwerp is beschikbaar!


22 juli 2022
Aan het Piet van Thielplein zijn verschillende stakeholders (partijen met belangen) verbonden. Denk aan de ondernemers, winkeliers, bewoners, openbaar vervoer en belangenorganisaties. 


13 april 2022
Het was een geslaagde avond samen met de bewoners en ondernemers van het Piet van Thielplein. De Werkgroep heeft in een eerder stadium het eerste ontwerp opgezet, waarbij groen, beleving en uitstraling centraal staan. 


Downloads

Definitief Ontwerp (juli 2023)

Documenten


Contact

Bezoekadres: Jens | Ingenieurs & Adviseurs - Schootense Dreef 31 -  5708 HZ Helmond - 0492-792934

KvK: 61964913
BTW: NL854570159B01
Privacybeleid


© Copyright Jens | Ingenieurs & Adviseurs - website: Van Dongen Design - Inloggen