Piet van Thielplein Beek en Donk - Gemeente Laarbeek

  • Opdrachtgever:
    Gemeente Laarbeek
  • Adviseur:
    Jens | Ingenieurs & Adviseurs
  • Status:
    In voorbereiding
Dit project wordt uitgevoerd in opdracht van de gemeente Laarbeek.

Herinrichting Piet van Thielplein e.o. in Beek en Donk

logo LaarbeekHet Piet van Thielplein in Beek en Donk krijgt een upgrade. Het plein is een drukbezochte locatie in het centrum van Beek en Donk. Door de stenige inrichting met weinig groen oogt de locatie momenteel niet aantrekkelijk. Gemeente Laarbeek wil het plein een aangenamere uitstraling geven door meer kwaliteit te bieden, behorende bij een “A-locatie”. De gemeente wil dit onder andere bereiken door middel van een herinrichting met behoud van parkeercapaciteit en meer openbaar groen.

Momenteel zijn we samen met de gemeente Laarbeek gestart met de voorbereidingsfase van deze herinrichting. De uitvoeringswerkzaamheden staan gepland voor 2023.
Het doel is om samen met u en alle belanghebbenden een weloverwogen, breed gedragen en toekomstbestendig plan te ontwerpen. Daarbij gebruiken we de ruimte om creatief met de inrichting om te gaan, binnen de gestelde kaders en inrichtingsvereisten.


Afkoppelen

Op veel plekken stroomt het hemelwater (regen en hagel) via de regenpijp rechtstreeks het riool in. Dat is jammer, want dit is (relatief) schoon water en onmisbaar voor planten en dieren. Bovendien zorgen hevige regenbuien voor overbelasting van het riool. De herinrichting van het Piet van Thielplein geeft tevens de mogelijkheid om de hemelwatervoorziening van uw pand af te koppelen en deze plaatselijk (onder het plein) te bergen.


Het ontwerp
Het ontwerp voor het Piet van Thielplein wordt samen met de adviseurs van Gemeente Laarbeek, de Werkgroep, gesitueerde ondernemers, aanwonenden en belanghebbenden opgesteld.
Voor de herinrichting houden we rekening met een aantal uitgangspunten:

  • Visueel aantrekkelijk (parkeer-)plein voor een A-locatie in het dorp
  • Duurzame inrichting met veel groen
  • Voldoende ruimte voor waterberging
  • Inbreng vanuit ondernemers en bewoners voor een breed gedragen ontwerp

 

Meedenken over de herinrichting

Om samen tot een goed ontwerp van het Piet van Thielplein te komen, nodigen wij u van harte uit om mee te denken met dit project. U kunt het ontwerp downloaden op deze pagina onder het kopje 'downloads'.
Via het reactieformulier onder aan deze pagina kunt u uw opmerking, idee, verzoek of compliment insturen. Wij zien uw reactie graag tegemoet.

Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u dan in voor ‘Updates’ onderaan deze projectenpagina.

 


Reactieformulier

* Verplichte velden
min 20 tekens, max 1000 tekens
Sleep en drop bestanden hier of Blader
U kunt max. 5 bestanden toevoegen. Toegestane bestandsformaten: doc, docx, xls, xlsx, pdf, txt, jpg, png, gif. Max. 10 MB per bestand.

Updates

28 september 2022
Het nieuwe ontwerp is beschikbaar!


22 juli 2022
Aan het Piet van Thielplein zijn verschillende stakeholders (partijen met belangen) verbonden. Denk aan de ondernemers, winkeliers, bewoners, openbaar vervoer en belangenorganisaties. 


13 april 2022
Het was een geslaagde avond samen met de bewoners en ondernemers van het Piet van Thielplein. De Werkgroep heeft in een eerder stadium het eerste ontwerp opgezet, waarbij groen, beleving en uitstraling centraal staan. 


Aanmelden voor updates

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Downloads

Downloads


Contact

Bezoekadres: Jens | Ingenieurs & Adviseurs - Schootense Dreef 31 -  5708 HZ Helmond - 0492-792934

KvK: 61964913
BTW: NL854570159B01
Privacybeleid


© Copyright Jens | Ingenieurs & Adviseurs - website: Van Dongen Design - Inloggen