Verbeteren verkeersveiligheid Perzikstraat in Wijk en Aalburg

 • Opdrachtgever:
  Gemeente Altena
 • Adviseur:
  Jens | Ingenieurs & Adviseurs
 • Status:
  In voorbereiding

Verbeteren verkeersveiligheid Perzikstraat in Wijk en Aalburg

Gemeente Altena wil de verkeersveiligheid op de Perzikstraat in Wijk en Aalburg verbeteren. Waar nodig nemen we maatregelen om de straat veiliger in te richten. Dit doen wij met de volgende thema's: 

 • Functie (o.a. verkeersdruk)
 • Inrichting (o.a. bereikbaarheid)
 • Gebruik en gedrag (o.a. snelheid en oversteken)

Het proces

In januari 2023 zijn we gestart met de participatie van het verkeersonderzoek. De enquête hiervoor is maar liefs 178 keer ingevuld. Ook de inloopdag op 25 januari werd druk bezocht. Alle inbreng is door ons verwerkt. Welke ervaringen zijn er vanuit bewoners en gebruikers? Welke kansen en mogelijkheden zijn er? En welke locaties hebben prioriteit? Aan ons de taak om van alle inbreng passende oplossingen te creëren.

Een ander onderdeel van het verkeerskundige onderzoek is een verkeersschouw. Tijdens dit onderzoek wordt gelet op het gebruik van de openbare ruimte, het gedrag van de weggebruikers en wordt de huidige inrichting beoordeeld. Ook worden het aantal voertuigen geteld en de rijrichtingen in beeld gebracht.

Aftermovie van het verkeerskundige onderzoek

De afgelopen maanden hebben wij – Jens | Ingenieurs & Adviseurs – samen met u de verkeerssituatie op de Perzikstraat tegen het licht gehouden. Met als doel om maatregelen voor de korte en lange termijn op te stellen die de weg verkeersveiliger maken. Benieuwd wat wij de afgelopen maanden hebben gedaan? Bekijk dan nu de aftermovie en de rapportage op deze projectwebsite (onder downloads).De voorgestelde maatregelen worden tijdens de bijeenkomst op 21 juni gepresenteerd

Wij nodigen u van harte uit voor deze bijeenkomst.

Datum:

Woensdag 21 juni 2023

Tijd:

19:00 uur

Locatie:

D’Alburcht
Perzikstraat 14a
4261 KD Wijk en Aalburg

Bent u die dag verhinderd of wilt u liever online reageren? Neem dan contact op via het reactieformulier onderaan deze pagina.


Reactieformulier

* Verplichte velden
min 20 tekens, max 1000 tekens
Sleep en drop bestanden hier of Blader
U kunt max. 5 bestanden toevoegen. Toegestane bestandsformaten: doc, docx, xls, xlsx, pdf, txt, jpg, png, gif. Max. 10 MB per bestand.

Blijf op de hoogte

De Perzikstraat in Wijk en Aalburg veiliger? Samen met u bekijken we of én waar de straat veiliger ingericht kan worden. Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u dan in voor ‘Updates’ onderaan deze projectenpagina.

Updates

26 april 2023 | Publicatie verkeersonderzoek
De afgelopen maanden hebben wij samen met u de verkeerssituatie op de Perzikstraat tegen het licht gehouden.


7 februari 2023 | Wat een inbreng!
Wauw, wat hebben we ontzettend veel reacties en ideeën ontvangen! Iedereen hartelijk bedankt voor het meedenken over een verkeersveilige Perzikstraat.


Aanmelden voor updates

Downloads

Documenten

Projectflyer


Contact

Bezoekadres: Jens | Ingenieurs & Adviseurs - Schootense Dreef 31 -  5708 HZ Helmond - 0492-792934

KvK: 61964913
BTW: NL854570159B01
Privacybeleid


© Copyright Jens | Ingenieurs & Adviseurs - website: Van Dongen Design - Inloggen