Reconstructie Lankelaar-Schutsstraat in Lieshout

  • Opdrachtgever:
    Gemeente Laarbeek
  • Adviseur:
    Jens | Ingenieurs & Adviseurs
  • Status:
    In voorbereiding
Dit project wordt uitgevoerd in opdracht van de gemeente Laarbeek.

Reconstructie Lankelaar-Schutsstraat in Lieshout

logo Laarbeek witruimteGemeente Laarbeek gaat de Lankelaar en de Schutsstraat in Lieshout opnieuw inrichten. De aanleiding voor dit project is de wens om het hemelwater (regen, hagel, sneeuw, etc.) af te koppelen van het huidige rioolstelsel. Door hemelwater af te koppelen verminderen we de hoeveelheid rioolwater wat naar de waterzuivering wordt afgevoerd. Het vervangen van de huidige riolering biedt tevens de kans om woningen af te koppelen en daarnaast ook de bovengrondse openbare ruimte opnieuw in te richten.

De nieuwe inrichting van de openbare ruimte wordt klimaatbestendig (meer buffer voor hemelwater), groen (minder verharding, meer bomen en beplanting) en duurzaam (waar mogelijk hergebruik van materiaal). Samen met de gemeente Laarbeek zijn we gestart met de ontwerpfase van de reconstructie.

Bekijk het Schetsontwerp via 'downloads' onderaan deze pagina. 


Afkoppelen van regenwater

Steeds vaker krijgen we te maken met lange droge of hete periodes, gevolgd door hevige buien. We willen Laarbeek hier beter tegen beschermen en wateroverlast voorkomen. Nu stroomt bij veel woningen het hemelwater (regen, hagel, sneeuw, etc.) via de regenpijp rechtstreeks het riool in. Dat is jammer, want dit is (relatief) schoon water en onmisbaar voor planten en dieren. Bovendien zorgen hevige regenbuien voor overbelasting van het riool. De reconstructie van de Lankelaar en Schutsstraat geeft u de kans om het hemelwater van uw woning af te koppelen. Het hemelwater kunt u vervolgens plaatselijk opbergen (bijvoorbeeld met een grindkoffer) of afvoeren (het water zakt in de bodem).

Uw eigen woning ook duurzaam maken?
Graag kijken wij samen met u naar de mogelijkheden om uw woning af te koppelen. In veel gevallen kunnen wij de straatzijde van uw woning voor u uitvoeren. De werkzaamheden worden voor u uitgevoerd in combinatie met dit project. Heeft u hier interesse in of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op via het reactieformulier onderaan deze pagina.

Voor de achterzijde van uw woning zijn ook mogelijkheden om af te koppelen. Benieuwd naar de mogelijkheden en of u hier subsidie voor krijgt? Kijk dan op: www.laarbeek.nl/bijdrage-voor-opvangen-regenwater 


Reactieformulier

* Verplichte velden
min 20 tekens, max 1000 tekens
Sleep en drop bestanden hier of Blader
U kunt max. 5 bestanden toevoegen. Toegestane bestandsformaten: doc, docx, xls, xlsx, pdf, txt, jpg, png, gif. Max. 10 MB per bestand.

Blijf op de hoogte

Via deze projectenwebsite houden wij u op de hoogte over de voortgang van het project. Wanneer ontwerpen en documenten beschikbaar zijn, kunt u deze onderaan de pagina downloaden.

Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u dan in voor ‘Updates’ onderaan deze projectenpagina.

Updates

29 november 2022
De verkeerstellingen en snelheidsmetingen van de Schutsstraat zijn binnen. Deze zijn uitgevoerd naar aanleiding van de verzoeken tijdens de bewonersavond.


17 november 2022
Via de inloopavond op 2 november en deze projectenwebsite zijn verschillende verzoeken, ideeën en opmerkingen binnengekomen over de nieuwe inrichting.


3 november 2022
Wat een opkomst bij de bewonersdag gisteren! Met ruim 40 bezoekers was het een zeer geslaagde avond.


19 oktober 2022
Het schetsontwerp is nu beschikbaar.


Aanmelden voor updates

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Downloads

Ontwerpen

Documenten


Contact

Bezoekadres: Jens | Ingenieurs & Adviseurs - Schootense Dreef 31 -  5708 HZ Helmond - 0492-792934

KvK: 61964913
BTW: NL854570159B01
Privacybeleid


© Copyright Jens | Ingenieurs & Adviseurs - website: Van Dongen Design - Inloggen