Skip to main content

Reconstructie Lankelaar-Schutsstraat in Lieshout

 • Opdrachtgever:
  Gemeente Laarbeek
 • Adviseur:
  Jens | Ingenieurs & Adviseurs
 • Status:
  In voorbereiding
Dit project wordt uitgevoerd in opdracht van de gemeente Laarbeek.

Reconstructie Lankelaar-Schutsstraat in Lieshout

logo Laarbeek witruimte

Gemeente Laarbeek gaat de Lankelaar en een deel van de Schutsstraat en Vogelenzang in Lieshout opnieuw inrichten. De aanleiding voor dit project is de noodzaak om het riool te vervangen. Het vervangen van de huidige riolering biedt tevens de kans om woningen af te koppelen en daarnaast ook de bovengrondse openbare ruimte opnieuw in te richten. Door hemelwater af te koppelen verminderen we de hoeveelheid rioolwater wat naar de waterzuivering wordt afgevoerd.

De nieuwe inrichting van de openbare ruimte wordt klimaatbestendig (meer buffer voor hemelwater), groen (minder verharding, meer bomen en beplanting) en duurzaam (waar mogelijk hergebruik van materiaal).

Samen met gemeente Laarbeek en de bewoners in de straat hebben wij het definitief ontwerp gemaakt. Bekijk het definitief ontwerp hier:

Afkoppelen van regenwater

Steeds vaker krijgen we te maken met lange droge of hete periodes, gevolgd door hevige buien. We willen Laarbeek hier beter tegen beschermen en wateroverlast voorkomen. Nu stroomt bij veel woningen het hemelwater (regen, hagel, sneeuw, etc.) via de regenpijp rechtstreeks het riool in. Dat is jammer, want dit is (relatief) schoon water en onmisbaar voor planten en dieren. Bovendien zorgen hevige regenbuien voor overbelasting van het riool. De reconstructie van de Lankelaar en Schutsstraat geeft u de kans om het hemelwater van uw woning af te koppelen.

Uw eigen woning ook duurzaam maken?220058_-_Afkoppelstatus_februari_2023_GIF.gif
We bieden u ook de kans een regenpijp van uw woning af te laten koppelen. Het is een eenmalig aanbod van de gemeente Laarbeek om dit nu gratis voor u te doen. We hopen natuurlijk dat hier zo veel mogelijk mensen aan mee doen, maar het is uw eigen keuze en geen verplichting.

Belangrijk om daarover te weten:

 • Om af te koppelen moeten we misschien wel via uw tuin of oprit. Dat doen we heel zorgvuldig en het straatwerk en de tuin worden zo goed mogelijk terug gebracht in de oude staat.
 • De kans is groot dat het binnen een paar jaar landelijk verplicht wordt om uw regenpijp af te koppelen. Nu doet de gemeente dat gratis voor u, die garantie heeft u voor de toekomst niet.


Wilt u ook uw regenpijp afkoppelen? Vul dan hieronder het aanmeldformulier in en stuur deze naar: 


Reactieformulier

* Verplichte velden
min 20 tekens, max 1000 tekens
Sleep en drop bestanden hier of Blader
U kunt max. 5 bestanden toevoegen. Toegestane bestandsformaten: doc, docx, xls, xlsx, pdf, txt, jpg, png, gif. Max. 10 MB per bestand.

Blijf op de hoogte

Via deze projectenwebsite houden wij u op de hoogte over de voortgang van het project. Wanneer ontwerpen en documenten beschikbaar zijn, kunt u deze onderaan de pagina downloaden.

Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u dan in voor ‘Updates’ onderaan deze projectenpagina.

Updates

7 maart 2024
U bent op 27 maart van harte welkom om het definitief ontwerp te bekijken en meer te weten te komen over het afkoppelen.


1 juni 2023
Het Definitief Ontwerp van uw woonstraat is af. Bekijk het Definitief Ontwerp nu onderaan deze pagina onder ‘Downloads’.


17 februari 2023
Wilt u ook uw regenpijp afkoppelen? In combinatie met dit project verzorgt de Gemeente Laarbeek dit gratis voor u!


2 februari 2023
We zijn samen met bewoners van de Lankelaar en westzijde van de Schutsstraat in gesprek gegaan over de mogelijkheden voor de nieuwe inrichting.


29 november 2022
De verkeerstellingen en snelheidsmetingen van de Schutsstraat zijn binnen. Deze zijn uitgevoerd naar aanleiding van de verzoeken tijdens de bewonersavond.


17 november 2022
Via de inloopavond op 2 november en deze projectenwebsite zijn verschillende verzoeken, ideeën en opmerkingen binnengekomen over de nieuwe inrichting.


3 november 2022
Wat een opkomst bij de bewonersdag gisteren! Met ruim 40 bezoekers was het een zeer geslaagde avond.


19 oktober 2022
Het schetsontwerp is nu beschikbaar.


Aanmelden voor updates

Downloads

Ontwerpen

Documenten