Herinrichting Laan van Welhorst

 • Opdrachtgever:
  Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht
 • Adviseur:
  Jens | Ingenieurs & Adviseurs
 • Status:
  In voorbereiding

Herinrichting Laan van Welhorst in Hendrik-Ido-Ambacht

De gemeente Hendrik-Ido-Ambacht is gestart met de voorbereidingen om de verkeersveiligheid op de Laan van Welhorst te verbeteren. Uit eerder uitgevoerde analyses en onderzoeken komen enkele knelpunten en verkeersonveilige locaties naar voren. Daarom onderzoeken wij de mogelijkheden of en waar de Laan van Welhorst opnieuw ingericht kan worden met als doel:

 • Verkeersveilige inrichting
 • Goede doorstroming van verkeer
 • Voldoende ruimte voor fietsers
 • Klimaatrobuust ontwerp
 • Gericht op de toekomst

 

Uw mening telt!

Het ontwerp van de herinrichting wordt samen met de adviseurs van gemeente Hendrik-Ido-Ambacht, gesitueerde ondernemers, aanwonenden en belanghebbenden opgesteld.

In het voorjaar van 2022 hebben wij een inloopdag/-avond georganiseerd voor alle bewoners en geïnteresseerden. Een geweldige opkomst met veel goede inbreng!
Met enkele betrokken inwoners en ondernemers zijn 'werkgroepen' opgericht; de ambassadeurs van uw woon-, werk- en leefomgeving. Met de werkgroepleden wordt het onderzoek en het ontwerp verder in gang gezet. 

Via deze projectenwebsite houden wij u op de hoogte over de voortgang van het project. Wanneer ontwerpen en documenten beschikbaar zijn, kunt u deze onderaan de pagina downloaden.
Heeft u vragen of ideeën? Neem dan contact op via het reactieformulier op deze pagina. 

 


Reactieformulier

* Verplichte velden
min 20 tekens, max 1000 tekens
Sleep en drop bestanden hier of Blader
U kunt max. 5 bestanden toevoegen. Toegestane bestandsformaten: doc, docx, xls, xlsx, pdf, txt, jpg, png, gif. Max. 10 MB per bestand.

Blijf op de hoogte!

De Laan van Welhorst veiliger en duurzamer? We onderzoeken óf en waar de laan anders ingericht kan worden. Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u dan in voor ‘Updates’ onderaan deze projectenpagina.

Updates

15 december 2022 - Ontwerpstart Jacobuslaan-Sophiapromenade
Wij hebben de afgelopen maanden niet stilgezeten!


11 augustus 2022 - Meest ingekomen reacties
Bij het anders inrichten van de Laan van Welhorst zijn veel stakeholders betrokken. Dit zijn partijen met verschillende belangen.


25 juli 2022 - Het ontwerpproces
Tijdens de inloopdag, de verschillende gesprekken met stakeholders en op de projectenwebsite hebben wij u allerlei tekeningen, plannen en ideeën gepresenteerd.


1 juni 2022 - Inloopdag
Op woensdag 25 mei werd in het Ontmoetingscentrum Sophiastaete een inloopdag en -avond georganiseerd voor alle bewoners en geïnteresseerden van de Laan van Welhorst.


Aanmelden voor updates

Downloads

Downloads

Adviesbureau SOAB heeft in 2021 een uitgebreide probleemanalyse opgesteld waarin alle knelpunten van de Laan van Welhorst in beeld zijn gebracht. Op basis van de probleemanalyse is een globaal ontwerp gemaakt waarmee de belangrijkste knelpunten worden opgelost en de verkeersveiligheid wordt verbeterd.
Download het voorstel van SOAB en het Raadsbesluit van 23 november 2021 hieronder. Ook de globale routekaart met de stappen van het ontwerpproces kunt u hieronder downloaden.


Contact

Bezoekadres: Jens | Ingenieurs & Adviseurs - Schootense Dreef 31 -  5708 HZ Helmond - 0492-792934

KvK: 61964913
BTW: NL854570159B01
Privacybeleid


© Copyright Jens | Ingenieurs & Adviseurs - website: Van Dongen Design - Inloggen