Aanleg rotondes Europalaan in Kaatsheuvel

 • Opdrachtgever:
  Gemeente Loon op Zand
 • Adviseur:
  Jens | Ingenieurs & Adviseurs
 • Status:
  In voorbereiding

Over het project: Aanleg rotondes Europalaan

De Europalaan is een belangrijke en veel gebruikte weg in Kaatsheuvel. Helaas blijkt de weg ook onveilig. Automobilisten rijden geregeld te hard waardoor oversteken voor fietsers en voetgangers gevaarlijk is. Tijd om hier iets aan te doen!

Gemeente Loon op Zand heeft Jens de opdracht gegeven om twee kruispunten aan de Europalaan opnieuw in te richten. Met als doel deze veiliger te maken voor alle weggebruikers en de snelheid omlaag te brengen. Om dit te bereiken worden op de twee kruispunten Dreefseweg-Europalaan en Paulus Potterplein-Europalaan rotondes aangelegd.

Extra kansen voor het klimaat
Met de twee nieuwe rotondes komen extra klimaatkansen naar voren: 

 • Riolering: Het bestaande vuilwaterriool is nog in goede staat en blijft liggen. Onder de rijbaan komt een extra hemelwaterriool. In dit riool wordt hemelwater (regen, hagel, sneeuw) opgevangen en apart van het vuilwater afgevoerd of terug de grond ingebracht. Dit helpt tegen droogte, hittestress en wateroverlast.
 • Groen: De Europalaan is onderdeel van de Groene Hoofdstructuur. Wij gaan de mogelijkheden om meer groen toe te voegen en bomen te compenseren bekijken.

 

Uw mening telt!

Wij nodigen u van harte uit om mee te denken over de inrichting van uw woon- en leefomgeving. U kunt het eerste Schetsontwerp downloaden op deze pagina onder het kopje 'downloads'.

Via het reactieformulier onder aan deze pagina kunt u uw opmerking, idee, verzoek of compliment insturen. U kunt tot uiterlijk 16 oktober 2022 reageren. Na 16 oktober worden alle ideeën verzameld en getoetst aan de uitgangspunten en randvoorwaarden binnen het project. U krijgt na 4 weken reactie op uw idee of verzoek.

Wij zien uw idee, reactie of verzoek graag tegemoet.


Reactieformulier

* Verplichte velden
min 20 tekens, max 1000 tekens
Sleep en drop bestanden hier of Blader
U kunt max. 5 bestanden toevoegen. Toegestane bestandsformaten: doc, docx, xls, xlsx, pdf, txt, jpg, png, gif. Max. 10 MB per bestand.

Updates

Via deze projectenwebsite houden wij u op de hoogte over de voortgang van het project. Wanneer ontwerpen en documenten beschikbaar zijn, kunt u deze onderaan de pagina downloaden.

Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u hieronder dan in voor ‘Updates’.


Aanmelden voor updates

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Downloads


Contact

Bezoekadres: Jens | Ingenieurs & Adviseurs - Schootense Dreef 31 -  5708 HZ Helmond - 0492-792934

KvK: 61964913
BTW: NL854570159B01
Privacybeleid


© Copyright Jens | Ingenieurs & Adviseurs - website: Van Dongen Design - Inloggen