Herinrichting Dreef en omgeving in Veldhoven

 • Opdrachtgever:
  Gemeente Veldhoven
 • Adviseur:
  Jens | Ingenieurs & Adviseurs
 • Status:
  In voorbereiding

Het project: Herinrichting Dreef en omgeving in Veldhoven

Gemeente Veldhoven gaat de straten Dreef, Dreefpad, Genderstraat, Kleine Dreef, Klokdijk, Heibergsedijk, Heerseweg en hoek Dorpstraat-Locht opnieuw inrichten. De nieuwe inrichting wordt klimaatbestendig (apart riool voor hemelwater), biodivers (verschillende beplanting en groen) en duurzaam (nieuwe duurzame materialen). En bovenal: het ontwerp voor de nieuwe inrichting wordt samen met alle bewoners en betrokkenen gemaakt!

Afkoppelen van regenwater
Het huidige rioleringsstelsel zal worden vervangen waardoor hemelwater hiervan wordt afgekoppeld. Het afkoppelen betekent dat het water van de straten wordt opgevangen in een apart rioolstelsel. Ook voor uw woning willen we dat bereiken. De bedoeling is dat uw regenpijp aan de voorkant van de woning ook op dat riool wordt aangesloten. Door hemelwater af te koppelen verminderen we de hoeveelheid rioolwater dat naar de waterzuivering wordt afgevoerd. Dit betekent; minder druk op het riool en minder wateroverlast. We kiezen een goede oplossing voor het hemelwater zodat die ook kan helpen tegen de droogte in uw woonomgeving.

Graag kijken wij samen met u naar de mogelijkheden om uw woning af te koppelen. In veel gevallen kunnen wij de straatzijde van uw woning voor u uitvoeren. Heeft u hier interesse in of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op via het reactieformulier onderaan deze pagina.

Het ontwerp: woonstraten 2.0

De straten krijgen een nieuwe uitstraling: Woonstraten 2.0, met als doel:

 • Visueel aantrekkelijke woonstraten;
 • Biodiverse beplanting;
 • Voldoende ruimte voor (nieuwe) bomen;
 • Apart riool voor hemelwater (regenwater, hagel, sneeuw);
 • Inbreng vanuit bewoners en ondernemers voor een gezamenlijk ontwerp;
 • ... nog meer ideeën uit de buurt.

Reactieformulier

* Verplichte velden
min 20 tekens, max 1000 tekens
Sleep en drop bestanden hier of Blader
U kunt max. 5 bestanden toevoegen. Toegestane bestandsformaten: doc, docx, xls, xlsx, pdf, txt, jpg, png, gif. Max. 10 MB per bestand.

Updates

Wij nodigen u van harte uit om mee te denken over de inrichting van uw woon- en leefomgeving. Het ontwerp van de herinrichting wordt samen met de adviseurs van gemeente Veldhoven, bewoners, ondernemers en belanghebbenden opgesteld. Via deze projectenwebsite houden wij u op de hoogte over de voortgang van het project. Wanneer ontwerpen en documenten beschikbaar zijn, kunt u deze onderaan de pagina downloaden.

Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u dan hieronder in voor ‘Updates’.

Updates

17 november 2022
Wat een opkomst bij de inloopbijeenkomst gisteren! Met een grote hoeveelheid bezoekers was het een zeer geslaagde avond.


Aanmelden voor updates

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Downloads


Contact

Bezoekadres: Jens | Ingenieurs & Adviseurs - Schootense Dreef 31 -  5708 HZ Helmond - 0492-792934

KvK: 61964913
BTW: NL854570159B01
Privacybeleid


© Copyright Jens | Ingenieurs & Adviseurs - website: Van Dongen Design - Inloggen