Skip to main content

Herinrichting Dreef en omgeving in Veldhoven

 • Opdrachtgever:
  Gemeente Veldhoven
 • Adviseur:
  Jens | Ingenieurs & Adviseurs
 • Status:
  In voorbereiding

Het project: Herinrichting Dreef en omgeving in Veldhoven

Gemeente Veldhoven gaat de straten Dreef, Dreefpad, Genderstraat, Kleine Dreef, Klokdijk, Heibergsedijk en Heerseweg opnieuw inrichten. De nieuwe inrichting wordt klimaatbestendig, biodivers (verschillende beplanting en groen) en duurzaam (nieuwe duurzame materialen). En bovenal: het ontwerp voor de nieuwe inrichting wordt samen met alle bewoners en betrokkenen gemaakt!

Afkoppelen van de regenpijp
Omdat de wegen opnieuw worden aangelegd, biedt dit de mogelijkheid om een nieuwe voorziening aan te brengen onder de weg. Deze nieuwe voorziening zorgt ervoor dat hemelwater (regen, hagel, sneeuw) dat op de straten valt, via de kolken langzaamaan in de grond kan trekken (infiltreren). Het voordeel hiervan is dat dit droogte in uw omgeving tegengaat. Daarnaast verminderen we hiermee de hoeveelheid rioolwater dat naar de waterzuivering wordt afgevoerd. Dit betekent; minder druk op het riool en minder wateroverlast. Ook voor uw woning biedt dit mogelijkheden. Door de regenpijpen aan de voorkant van uw woning af te koppelen van het rioolstelsel, kan het hemelwater via uw tuin langzaamaan de grond in zakken en via de stoep/oprit de straatkolken inlopen. 

We bieden u de kans de regenpijp(en) aan de voorzijde van uw woning af te laten koppelen. Het is een eenmalig aanbod van de gemeente om dit nu gratis voor u te doen. We hopen natuurlijk dat hier zo veel mogelijk bewoners aan meedoen, maar het is uw eigen keuze en geen verplichting. U kunt uzelf hiervoor aanmelden via het aanmeldformulier. Dit formulier kunt uw downloaden onderaan deze pagina bij het kopje 'Documenten'. In dit formulier staat aangegeven hoe u het naar ons kunt versturen. 

Wilt u graag meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op via: of 06 28 80 92 45Of stuur een bericht via het reactieformulier op deze pagina.

Het ontwerp: woonstraten 2.0

De straten krijgen een nieuwe uitstraling: Woonstraten 2.0, met als doel:

 • Visueel aantrekkelijke woonstraten;
 • Biodiverse beplanting;
 • Voldoende ruimte voor (nieuwe) bomen;
 • Nieuwe infiltratievoorziening voor hemelwater (regenwater, hagel, sneeuw);
 • Inbreng vanuit bewoners en ondernemers voor een gezamenlijk ontwerp.

Bekijk nu het Definitief Ontwerp van de Dreef e.o.


Reactieformulier

* Verplichte velden
min 20 tekens, max 1000 tekens
Sleep en drop bestanden hier of Blader
U kunt max. 5 bestanden toevoegen. Toegestane bestandsformaten: doc, docx, xls, xlsx, pdf, txt, jpg, png, gif. Max. 10 MB per bestand.

Blijf op de hoogte

Wij nodigen u van harte uit om mee te denken over de inrichting van uw woon- en leefomgeving. Het ontwerp van de herinrichting wordt samen met de adviseurs van gemeente Veldhoven, bewoners, ondernemers en belanghebbenden opgesteld. Via deze projectenwebsite houden wij u op de hoogte over de voortgang van het project. Wanneer ontwerpen en documenten beschikbaar zijn, kunt u deze onderaan de pagina downloaden.

Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u dan hieronder in voor ‘Updates’.

Updates

18 januari 2024
Bekijk nu het Definitief Ontwerp van de Dreef e.o.


05 september 2023
Het Voorlopig Ontwerp voor de herinrichting van de Dreef e.o. ligt nu ter inzage.


25 april 2023
Bekijk de presentatie over het afkoppelen van uw regenpijp(en) en meld uzelf aan.


13 april 2023
Herinnering extra informatieavond over het afkoppelen van de regenpijpen


09 februari 2023
Een hele mooie opkomst bij de presentatie van de Voorlopig Ontwerp!


08 februari 2023
Bekijk het Voorlopig Ontwerp van de nieuwe inrichting


25 januari 2023
In november 2022 hebben wij een start gemaakt met het ontwerpen van een nieuwe inrichting voor de woonstraten in het gebied van de Dreef en omgeving. Dat was met een eerste bewonersavond.
Nu is het het moment voor de vervolgstap en nodigen wij u uit voor de tweede inloopavond op woensdag 8 februari 2023 om het Voorlopig Ontwerp te bekijken. 


14 december 2022
We zijn gestart met het voorlopig ontwerp op basis van de verzoeken, ideeën en opmerkingen die zijn verzameld tijdens de inloopavond op 16 november 2022. 


17 november 2022
Wat een opkomst bij de inloopbijeenkomst gisteren! Met een grote hoeveelheid bezoekers was het een zeer geslaagde avond.


Downloads

Ontwerpen

Documenten